17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu yazımda profesyonel web yazılım hizmeti almak isteyen şirket veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca verim almak için programlanır. Eğer yazılım gerçekleşirken geleceğe dönük kodlama yapılmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmaz yada en kötüsü düzenlemek için fahiş ücret ister.
  • Kısır yazılım yada geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, takım çalışması esnasında veya başka programcıların programı ele aldığı zaman sorun yaşamadan çalışabileceği programlardır. Siz programı yapan şahısla bağınızı koparsanız bile diğer bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızlandırma düzeltmeleri vb. seçenekler yayınlanmaktadır. Kısır bir web yazılım sadece üreticisinin düzenleyebildiği, farklı web programcının düzenlemek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web programı yüksek maliyetli bir hizmettir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne aşırı ücretlere nede fazla düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek olarak üç firmadan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, birisi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu programın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya alçak ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı veya yukarı ücretlere itibar etmeyin.
  • Arzu ettiklerinizi tafsilatlı bir biçimde aktarın. Web yazılımı yaptırırken ne arzuladığınızı mutlaka bilmeniz lazımdır. Arzu ettiklerinizi mükemmel bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri hazırlanırken bahsettiğiniz özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin değersiz gördüğünüz yada söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt programıydı, istenildiği gibi projeye başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar yada firmalar sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, freelance kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç ajans ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web yazılım sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder